Creu de Sant Jordi 2022

Categoria: 
Candidatura Creu de Sant Jordi 2022

Amb motiu del 75è aniversari de la seva fundació, la Polifònica de Vilafranca ha sol·licitat la concessió de la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya.

Per mostrar el vostre suport a la petició, podeu signar el següent formulari.

Va ser per Nadal de 1947 que va néixer aquest cor, amb el nom de "Cor Nadalenc", que des d’aleshores i de manera ininterrompuda ha mantingut la seva activitat fins al dia d’avui, contribuint així a la vitalitat i diversitat de la cultura catalana, en aquest cas dins l’àmbit de la música coral.

75 anys després de la seva fundació, l’actual director és David Hernàndez Urpí,  amb Miquel Villalba Castells, com a director assistent. La primera directora fou Maria Rosa Juncosa i successivament Josep-Anton Huguet, Manel Cervera, Josep Anton Casas i Xavier Cervera. En els últims anys, Eduard Vila i Marc Díaz han estat directors assistents.

L’entitat vilafranquina és un cor amateur, membre fundador de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), i actualment compta amb una quarantena de cantaires.

Si us queden dubtes, a continuació us relatem un breu resum de la nostra trajectòria al llarg d’aquests anys, que considerem que justifica que la Polifònica de Vilafranca sigui mereixedora d’aquest reconeixement tan valuós.

  • Comptem amb 75 anys d’activitat coral ininterrompuda, des de Nadal de 1947 fins a l’actualitat.
  • Vam col.laborar els primers anys de l’entitat amb altres cors i directors pioners com Coral Sant Jordi (Oriol Martorell), Cor Madrigal (Manel Cabero), Coral Cantiga (Leo Massó), Orfeó Lleidatà (Lluís Virgili), entre d'altres.
  • Hem contribuit a la creació d’altres corals d’adults i d’infants, especialment en l’àmbit de la Vegueria Penedès
  • Hem participat i participem en l’activitat coral col·lectiva, essent membre del SOC (Secretariat d’Orfeons de Catalunya) i membre fundador de l’actual FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals.
  • El nostre repertori coral es composa de peces de totes les èpoques i estils, amb especial interès per la música catalana.
  • Hem contribuit i contribuim a la difusió de la música coral catalana arreu de Catalunya i a diversos països europeus.
  • Hem difós i difonem el repertori clàssic simfònico coral a l’àmbit comarcal.
  • Vam rebre la Medalla de la Vila per part de l’Ajuntament de Vilafranca amb motiu dels 50 anys de l’entitat (1998)

Per contribuir a la petició de la Creu de Sant Jordi 2022, només cal que signeu el següent formulari.