Vetllades musicals a Sant Magí de Brufaganya

Categoria: 

El santuari de Sant Magí de la Brufaganya està situat al municipi de Pontils, a la part nord de la comarca de la Conca de Barberà, dintre de la Baixa Segarra, a tocar de la comarca de l’Anoia.

Si bé els frares dominicans hi van fer sonar cants religiosos durant més de 200 anys, ara és un lloc tranquil i silenciós, amb fonts, el santuari, les restes de l'antic convent i la cova on es creu que havia viscut el sant. Des de fa uns anys, però, la música s’ha tornat a fer present al santuari gràcies a l'Associació d'amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn.

Són les Nits Musicals de la Brufaganya, que tenen lloc cada primer dissabte de juny, juliol, agost i setembre i on s'interpreta música clàssica i coral amb un gran nivell professional. L'Escolania de Montserrat, l'Orquestra de Cambra Camerata XXI, la soprano Marta Mathéu entre d'altres, són noms de prestigi que s'han pogut escoltar en aquest festival d'estiu.

La Polifònica participa aquest agost a les vetllades musicals amb un programa de polifonia catalana i d'arreu del món. La direcció anirà al càrrec del director titular David Hernández i amb l'acompanyament al piano de Miquel Villalba.

 

PROGRAMA

NEREA IZANGO ZEN (Euskadi)                        J.A.Artze & Mikel Laboa. Harm.: Javier Busto (n. 1948)

MUNTANYES REGALADES (Catalunya)                                 Harm.: Josep Sancho-Marraco (1879-1960)

AHRIRANG (Corea)                                                                             Harm.: Ruth Elaine Schram (n. 1958)

SOMMARPSALM (Suècia)                                                                            Waldemar Ahlén (1894-1982)

EL TESTAMENT D’AMÈLIA (Catalunya)                                                  Harm.: Enric Morera (1865-1942)

L’HEREU RIERA (Catalunya)                                                     Harm.:  Josep Cumellas i Ribó (1875-1940)

BOGORODITSE DEVO (Rússia)                                                            Serguei Rakhmàninov (1873-1943)

SHALOM ALEICHEM (Israel)                  Samuel Goldfarb (1867-1967) -Harm.: Audrey Snyder (n. 1953)

LA SARDANA DE LES MONGES (Catalunya)                                                     Enric Morera (1865-1942)

INDODANA (Isixhosa, Sud-Àfrica)                               Harm.: M. Barret (n. 1988) & R. Schmitt (n. 1980)    

CARNAVALITO (Bolívia)                                                                                      Harm.: Will Lopes (n. 1973)

MARINADA (Catalunya)                                                                           Antoni Pérez-Moya (1884-1964)