Cantem la Missa en do major K167 de Mozart

Categoria: 

W.A. Mozart va datar el manuscrit de la seva Missa in honorem Sanctissimae Trinitatis el juny de 1773. El títol indicaria que fou escrita per al diumenge de la Trinitat, que aquell any s’esqueia el dia 5 de juny, i provablement fou estrenada a la Dreifaltigkeitskirche (església de la Trinitat) de Salzburg, per encàrrec del príncep-arquebisbe Colloredo.

Consta de sis moviments (Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus, i Agnus Dei), corresponents a les diferents parts de l’ordinari de la missa, amb una durada aproximada de 30 minuts.

Pel que fa a les veus, es tracta d’una missa purament coral: de fet és l’única missa de Mozart que no té cap fragment reservat a cantants solistes. Del punt de vista orquestral, l’ampli ús d’instruments (2 oboès, 2 trompetes, 2 trompetes baixes, timbales, violins, baix continu,  i tres trombons ad libitum, indica que es tracta d’una missa solemnis.

La Missa in honorem Sanctissimae Trinitatis, és una esplèndida mostra de l’art compositiu del jove Mozart (tenia 17 anys al moment d’escriure-la), amb incursions a les tècniques de la sonata, de la fuga, del contrapunt, del simbolisme, etc., en funció del text i de l’expressivitat que hi vol donar.

Malgrat el seu indubtable interès, és una obra relativament poc interpretada, sobretot en comparació amb altres misses mozartianes, com la de la Coronació o la Gran Missa en do menor.

 

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de spam.