La Polifònica, a Flandes

Categoria: 

La setmana que ve, la Polifònica de Vilafranca viatjarà a Flandes on visitarà les ciutats d’Anvers, Bruges, Gant, Lovaina, Malines i Brussel·les.

La coral vilafranquina oferirà un concert a Gant, a la magnífica església gòtica de Sant Nicolau (Sint Niklaaskerk). Aquesta església es troba a Cataloniëstraat (carrer de Catalunya), a tocar del centre neuràlgic de la ciutat.  El concert serà dimarts dia 29 de juliol a les vuit del vespre, amb un programa de polifonia catalana i europea, sota la direcció de David Hernàndez Urpí, amb Eduard Vila i Perarnau a l’orgue. L’organització és a càrrec de la prestigiosa coral local Gents Madrigaalkoor, que dirigeix Johan Duijck, destacada personalitat de la música de Flandes, i ben conegut a Barcelona, on imparteix classes a l’ESMUC, Escola Superior de Música de Catalunya.

Es dóna la circumstància que la Polifònica viatja  a terres belgues per segona vegada, al cap de quaranta-cinc anys d’haver-hi actuat. En aquella ocasió la coral va tenir l’oportunitat de cantar a Brussel·les davant el poeta Josep Carner, que hi vivia exiliat, i a qui se li va dedicar la cançó “L’elegia d’una rosa”, de Tomàs Berdier, amb text de Carner. El poeta va felicitar la coral, i va agrair emocionat aquell moment amb unes paraules que contenien una frase que ha quedat per sempre a la memòria i als annals de la Polifònica: cantaires, canteu i canteu bé, que així també serviu Catalunya.

 

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de spam.