1714-2014 El tricentenari a través del cant

Categoria: 

La Polifònica de Vilafranca i l’Escola Municipal de Música de Vilafranca aquest dissabte presentem el concert “1714-2014:  un recorregut únic per tres segles de música i cant,” dins la Temporada d’Espectacles del Casal d’enguany.

La commemoració del tricentenari està omplint  Catalunya de cap a cap amb  tota mena d’actes institucionals, acadèmics, culturals, festius, populars, reivindicatius...  Aquest concert vol ser una aportació més a aquesta efemèride, amb un programa que fa un cop d’ull a la música i el cant durant aquests tres-cents anys , situant-los dins el context en què es van produir.

Què hi podràs escoltar?

El concert comença amb una Contradansa instrumental del segle XVIII, seguida de Son tus bellos ojos soles, un villancet de Joan Cererols, i de dues cançons tradicionals, l’Hereu Riera i un curiós Cant dels Aucells, amb lletra de l’any 1707, on es celebra l’arribada de l’arxiduc Carles a Barcelona i es critica sense embuts Felip, el pretendent borbònic. El programa continua amb obres d’Enric Morera, (La Sardana de les Monges, Queixa i dansa) i un “medley” o pupurri d’havaneres (Barquejant, Balada d’en Lucas i El canó de Palamós). Aquestes obres se situen a cavall del segle XIX i el segle XX. Tot seguit, El Cant de la Senyera (Millet), Vistes al Mar (Toldrà) i Del mal que pas no puc guarir (Taltabull), composicions de grans mestres catalans del segle XX.  A continuació, una mostra de la Nova Cançó amb Al vent (Raimon), L’estaca (Lluís Llach) i El canonge de la Seu (La Trinca),  dóna pas a la nova música catalana de finals del segle passat i principis del segle XXI: un “medley” de rock català, amb fragments de Sopa de Cabra, Els Pets, Lax’n Busto, Xarango, Amics de les Arts, Manel , Mishima  i els Catarres. 

Qui ho interpretarà?

Prop de vuitanta intèrprets vocals i instrumentals s’uniran per interpretar les diferents obres del programa: la Polifònica, professors de l’Escola Municipal de Música, un grup de veus infantils de la mateixa Escola, i per acabar de completar el cartell, la presència del grup Xató i del grup Romesco. A més, la veu d’un narrador conduirà el fil argumental de la vetllada. La direcció musical serà a càrrec de David Hernández Urpí, director de la Polifònica de Vilafranca. 

Els arranjaments dels dos “medleys” són obra de Carles Sanz, professor de l’Escola de Música.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de spam.