Manel Cervera, director

Manel Cervera (1915-2015) va néixer a Barcelona. De petit cantava al cor infantil de l'Orfeó Català i també a la coral de l'església de Sant Felip Neri. Va iniciar estudis de solfeig i piano, però els va haver d'abandonar quan va començar la carrera de Química.

Va venir a viure a Vilafranca quan es va casar. Va conèixer el Cor Nadalenc com a espectador i li va agradar molt com cantava. Aviat s'hi va incorporar com a cantaire i al cap de poc en va ser el president. La seva tenacitat i bon criteri en el càrrec van donar un impuls important al cor: més concerts a diverses poblacions de Catalunya, inici de viatges a l'estranger, busca d'assessorament de directots reconeguts (Oriol Martorell, Manel Cabero, etc.)... Fins i tot va cedir durant una llarga temporada el seu domicili per fer-hi els assaigs setmanals.

Membre de la junta del SOC (Secretariat dels Orfeons de Catalunya), que és l'actual FCEC (Federació catalana d'Entitats Corals), una entitat impulsora del cant coral català. Va ser sotsdirector de la coral quan Josep Anton Huguet n'era el titular. Posteriorment també en va ser el primer director.

Manel Cervera, director
Dècada dels 50